29 Mart 2013 Cuma

Mercedes-Benz İFW'den Yansımalar


IMG Fashion tarafından yürütülen New York, Miami, Berlin, Sidney, Moskova ve Tokyo Moda Haftaları ile Zürih ve Sidney Moda Günleri’nin isim sponsoru olan Mercedes-Benz, bu etkinlikleriyle uluslararası bir moda platformunun sahibi olarak kendini öne çıkarttı. Sponsorluğunu üstlendiği dünya çapındaki moda organizasyonlarının arasına İstanbul’u da ekledi.
IMG Fashion’ın bu önemli sponsorlukla ilgili yaptığı açıklamada “İstanbul ve Türkiye, hali hazırda moda ve tekstil endüstrisinde kuvvetli referanslara sahip. Bizim hedefimiz Türk yeteneklerini, gelişebilecekleri ve büyüyecekleri bir ortamı yaratarak tecrübelerimiz aracılığıyla uluslararası arenaya taşımak” dedi. “Bu yetenekleri arenaya çıkartmak Mercedes-Benz’e ne kazandıracak?” derseniz; tabiî ki de kadınların markalarına karşı sempatisini kazandıracak. Her ne kadar moda evrensel desek de, toplumumuzun genel yapısı itibariyle moda bayanların işidir. Mercedes de akıllı davranmış açıkçası…
12-16 Mart arasında devam eden moda haftası kapsamında birçok modacı, ürünlerini moda severlerle buluşturdu. Defilelere ilgi çekmek için ilginç kostümlerle katılanların yanı sıra tarzlarıyla dikkat çeken kişiler de vardı.


Tasarımcılarımızdan Ennur ve Gül Hanım ile birlikte izlediğimiz defile sonrası tarzını bloğuna yansıtan, hem spor hem moda dünyasının yakından tanıdığı Buse Terim ile tanışma fırsatı bulduk. Hem sohbet etme imkanı bulduğumuz hem de sizlerle paylaşmak adına fotoğraf çekildiğimiz birçok isim oldu.


Zaman Gazetesi yazarlarından Kezban Karagöz ve Esra Keskin Demir de defileyi izlemeye gelenler arasındaydı.


 Ünlü Tasarımcı Bora Aksu ile sohbet etme imkanı bulduk. Bora Bey, her tasarımcının parmak izi gibi bir kimlik oluşturması gerektiğini, kendi tasarımlarının; küçükken ağaca tırmanan erkek Fatma’lar için olduğunu, romantik ve asi bir ruha sahip olduğunu dile getirdi.


  İzmir'li Tasarımcı Kuaybe Gider ve Aysha Dergisi Stil Editörü Hülya Aslan ile bol bol sohbet etme imkanı bulduk. Sevgili Kuaybe, defileye katılmak için İzmir’den gelmiş. Hülya ise, dergisinde yer vereceği stilleri araştırmak ile meşguldü.

 Muhafazakar kesimin yakından takip ettiği Tanju Babacan da defilenin renkli isimlerinden biriydi.


 Merve Bahçıvan Güler (Pembe Pırıltılar), Saadet İmik, Neşe Kahramantürk (Butik Neş’), Şüheda Aydın (Şüşü town), Esra Seziş (Huzur Sokağı Stil Editörü), Aslı Kırlı (Aslı Kırlı Collection), Gönül Kolat Susam (Gönül Kolat Designology), Merve Mücaviroğlu Ayan (Tekbir Kurumsal İletişim Yönetmeni), Gül Kutlu (Tekbir’de Moda Tasarımcısı), Ennur Sevim Bağır (Tekbir’de Moda Tasarımcısı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder