10 Mart 2014 Pazartesi

Tesetturgiyim.com'a Verdiğim Röportaj

Merve Uzun: Merhaba Merve Hanım öncelikle bize kendinizden bahseder misiniz?
Merve Mücaviroğlu Ayan: Lise eğitimimi Safiye Sultan Koleji’nde tamamladım. Kültür Üniversitesi Halkla İlişkiler-Reklamcılık bölümü ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümü mezunuyum. Bir tekstil firmasında çalışmamdan dolayı öncelikle işin mutfak kısmını da iyi bilmek gerektiği düşüncesiyle Moda Tasarımı eğitimi aldım, hobi olarak bu alanda da çalışmalar yapıyorum. Bazı dergilerde ve Akit Gazetesi Moda ekinde moda ve stil önerileri hakkında yazıyorum. Yaptığım çalışmalara yer verdiğim bir blog sayfam var. (www.mervemucavirogluayan.blogspot.com)
Merve Uzun: Ne zamandır Tekbir’de çalışıyorsunuz, firmadaki göreviniz hakkında bilgi verebilir misiniz?
Merve Mücaviroğlu Ayan: 2008 yılından itibaren Tekbir’de çalışıyorum; Kurumsal İletişim Koordinatörü olarak görev almaktayım. Firmanın PR çalışmaları ile ilgilenmekte ve kurumsal bültenimiz Tekbir Yaşam Dergisi’nin editörlüğünü yapmaktayım.
Merve Uzun: Tekbir hakkında genel bir bilgi verebilir misiniz?
Merve Mücaviroğlu Ayan: 1982 yılında kurulan, en köklü firmalar arasında başı çeken bir marka Tekbir. Toplamda 1552 personele istihdam sağlıyor.Genel merkezi Mahmutbey’de olan, yurtiçi ve yurtdışında toplam 105 satış noktası bulunan bir mağazalar zinciri.
Merve Uzun: Yeni Sezon çalışmaları nasıl gidiyor?
Merve Mücaviroğlu Ayan: 2014 İlkbahar/Yaz koleksiyonumuzun hazırlıkları aylar öncesinden bitti, bayilerimizin, mağaza yöneticilerimizin, bağlı olduğumuz derneklerin ve müşteri gruplarının beğenisine sunuldu; oldukça ilgi gördü. İlkbahar yaz koleksiyonlarımız Şubat ayının sonlarına doğru mağazalarda yerini alarak müşterilerimizle buluşuyor.
Merve Uzun: Tekbir Giyim, uzun yıllarca orta yaş ve üstü bayanlara hitap etti. Son zamanlarda gençleri kazanmak için de çalışmalar yapıyorsunuz, 2014 İlkbahar Yaz Koleksiyonunda gençler için neler düşündünüz?
Merve Mücaviroğlu Ayan: 33 yıllık bir marka olunca her nesilden müşteriniz oluyor. Şuanki genç kızların çoğu annelerinin alışveriş yaptığı bir marka olan Tekbir’i bilerek büyüyor.
Firmamız yaklaşık 5 yıldır tam anlamıyla gençlere yönelik çalışmalar yapmakta, oldukça da ilgi görmekte; müşteri kitlemizdeki genç grubun artması bize bu sonucu veriyor. Son iki yıldır koleksiyonumuzu “genç grup” olarak ayırmaktayız. Kabandan pardösüye, feraceden elbiseye, eşarptan çantaya, yelekten İspanyol paça pantolona, etek pantolondan pelerine kadar aklınıza gelebilecek her türlü ürün grubu ile genç-orta yaş ve üstü müşteri kitlemiz için modellerimiz mevcut. Gençleri zaten düşünüyorduk, bundan sonraki koleksiyonlarımızda da düşünmeye devam edeceğiz.
Merve Uzun:Artık Tesettür Giyim Butikleri çoğalıyor. Tekbir Giyim butiklerin çoğalmasına nasıl bakıyor? Genç girişimcilerin tasarımlarını nasıl buluyorsunuz?
Merve Mücaviroğlu Ayan: Butiklerin artması güzel, her zaman destekleyeceğimiz bir konu bu. Piyasanın büyümesi ve müşteri talebinin artması pazarın büyümesi bu sektörde çalışan her marka için sevindirici bir durum. Girişimcilerin cesur olması gerekiyor, iyi bir araştırma yapıp, doğru zamanda, doğru yerde ve doğru ürünle piyasaya girmeleri gerekiyor. Günümüzde farklı olan ve beğenilen kazanıyor.
Merve Uzun: Tekbir; sponsorluk çalışmaları ve sosyal sorumluluk projelerinde ne gibi çalışmalar yapıyor ?
Merve Mücaviroğlu Ayan: Sosyal sorumluluk çalışmaları olarak; Cansuyu Derneği ile ortak projeler gerçekleştiriyoruz bir elin verdiğini diğer elin görmemesi gerektiğine inanarak bunu reklam unsuru haline getirmek istemedik.
Yönetim kurulu üyeleri, ikinci kuşak yöneticiler ve üst düzey yöneticilerimizin üye olduğu dernekler var. Bu derneklerde etkin rol alıp ülkemiz adına faydalı olacak çalışmalara imza atılıyor. Müsiad, Askon, Koza İş ve Kadın, Bomonti Grup, İşged gibi derneklerle sürekli olarak irtibat halindeyiz. Gerek kurumsal gerek bireysel olarak aktif görevler alarak maksimum fayda sağlanmaya çalışılıyor.
Genelde kıyafet sponsorluğu anlamında çalışmalar yapıyoruz; Atv-Hayat Devam Ediyor, Star-Evlerden Biri, Atv-Huzur Sokağı, TRT 1-Osmanlı Tokadı, Kanal D-Merhamet, Atv-Kaçak dizilerinin yanı sıra STV, Kanal 7, Dost Tv, Hilal Tv, TV5’in programları, dizileri ya da filmlerinin birçoğunda kıyafetlerimiz kullanılmakta. Ayrıca bir yıldan fazla süredir Kanal 24’te yayın yapan 24 Dakika programının sunucusu Betül Bozdoğan hanımefendinin kıyafet sponsoruyuz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder